Rebox RE-23GA DVB-T2 Power Plus Buiten Antenne – 80km bereik
Rebox RE-23GA DVB-T2 Power Plus Buiten Antenne
Extreem krachtig | Groot bereik
25 dBi | 80km | 5G LTE filter
De Rebox aktieve 5V benodigde buiten antenne is dus een echte krachtpatser!
We hebben ‘m niet voor niets de DVB-T2 Power Plus Buiten Antenne genoemd, want met z’n 25dBi gain, en een bereik van 80km, is dit een bijzonder krachtig exemplaar.
Deze antenne wordt geleverd met 10m shielded antenne kabel en montage materiaal voor horizontale en verticale bevestiging, waar je overigens geen gereedschap voor nodig hebt.
De 5G LTE filter technologie zorgt voor bescherming tegen eventuele interferentie van het mobiele telefoon netwerk. Dit alles is verpakt in een prachtige design giftbox.
Specificaties:
- Range: upto 80km
- Gain: 25 dBi
- mounting hardware included
- 10m coaxial cable included
- 5G LTE filtering technology
- RoHS 2.0
- 5V active antenna
- Low power consumption
- UHF stationary reception
- Built-in low noise amplifier
- Shielded connector
- Manual included (25 languages)
- Frequency range: 470 ~ 694 MHz
- Output impedance: 75 Ohm
- Afmetingen antenne ca. 44 x 26 x 2cm.
Aktief, 5 Volt, wat betekent dat?
Deze antenne is een zogenoemde aktieve 5 Volt benodigde antenne, Deze voeding heeft de in deze antenne ingebouwde versterker nodig.
De zeer populaire en veel gebruikte Rebox RE-2400DVBT2 Free To Air ontvanger, alsmede de voor KPN ontwikkelde Rebox RBX2800 Digitenne ontvanger, die leveren de 5V standaard. Daar is in het menu, default de Antennespanning = AAN gezet.
Gebruik je een ontvanger van een ander merk, dan dien je dus te controleren of deze ook deze benodigde 5V optie heeft.
Er zijn echter ook mensen die een TV hebben met een ingebouwde DVB-T2 tuner.
Weet dan dat deze bijna nooit de benodigde 5V levert.
Je zou dan onze optioneel verkrijgbare Rebox RE-23FA002 Power Inserter erbij moeten gebruiken.
Opmerking:
Van nogal wat mensen die gebruik maken van een built-in DVB-T2 tuner, horen we dat een scan menu meestal niet erg gebruiksvriendelijk is, en dat het handmatig invoeren van een frequentie (lees ook hieronder) überhaupt niet kan.
Montage en uitrichten van de DVB-T2 Power Plus Buiten Antenne
Zoals in veel Europese landen is ook in Nederland het Terrestrische/Digitenne netwerk, verticaal gepolariseerd, zoals dat heet. Dat betekent dat je over het algemeen het beste resultaat krijgt wanneer je de antenne met het ‘rasterwerk’ verticaal monteert (dus zoals op de hoofd-foto aan het begin van deze pagina te zien is).
Probeer het anders gewoon allebei, en ga voor de makkelijkste oplossing, en het beste resultaat.
Deze antenne is richtingsgevoelig, dus laat ‘m met de punt wijzen in de richting van de te gebruiken zendmast (lees ook hieronder).
Hoe dichterbij een zendmast staat, hoe minder belangrijk dat overigens over het algemeen is.
Om de antenne te bevestigen op een – pijp/mast/beugel/paaltje/etc – heb je overigens geen gereedschap nodig.
Wel zo makkelijk!
Scannen – een aantal tips
Veel van onze DVB-T2 gebruikers, gebruiken onze ontvangers/antennes op verschillende locaties, zoals camping en boot recreanten bijvoorbeeld. Vaak zit je dan in een andere regio, en ga je mogelijk gebruik maken van een andere zendmast (met zijn eigen/andere frequentie). In ons nieuwsartikel – automatisch of handmatig zenders scannen – is een overzicht opgenomen van deze locaties/frequenties.
Gebruik je onze RE-2400DVBT2 ontvanger, dan vul je eenvoudig op regel 2 in het handmatige scan menu de 3-cijferige frequentie in, gevolgd door 3 nullen. Je vult namelijk de frequentie in KHz in.
Hieraan voorafgaand even de ontvanger een reset naar fabrieksinstellingen geven om alle (mogelijk) onbruikbare zender data te wissen, is altijd een goed idee.
In dit handmatige scan menu heb je ook meteen de verlengde signaalbalken in beeld, die het percentage signaal sterkte en kwaliteit aangeven.
Extreem handig bij het optimaal plaatsen/uitrichten van een antenne.
Gebruik je onze RE-2400DVBT2 ontvanger, en heb je reeds zenders gescand, en kijk je reeds TV, dan krijg je de signaalbalken ook in beeld nadat je 3x op de INFO button klikt.
Er zijn namelijk regio’s/plaatsen met méér dan één zendmast, waarbij vaak de ene mast krachtiger is dan de andere. Dan hoef je dus niet opnieuw te scannen, maar alleen de punt van de RE-23GA naar de andere mast te laten wijzen. Met de verlengde signaalbalken kies je dan eenvoudig voor het beste resultaat.
Eventueel storende omgevingsfactoren
Inherent aan het Terrestrische/Digitenne signaal, is dat het (negatief) beïnvloed kan worden door bepaalde omgevingsfactoren:
Zit je in een zeer bosrijke omgeving, dan kan het signaal voor een bepaald gedeelte geabsorbeerd worden. Een minder krachtige binnen of buiten antenne weet in dat soort situaties vaak niet voldoende signaal op te pikken.
Voor de Rebox RE-23GA is dit geen probleem. Die lacht erom!
We hoorden van iemand dat bij haar opeens het signaal was weggevallen. Het bleek dat vlakbij haar zojuist een windturbine in gebruik genomen was.
Het bereik van een Rebox RE-23GA DVB-T2 Power Plus Buiten Antenne is echter zó groot met zo'n 80 kilometer, dat er altijd meerdere masten binnen bereik zijn om uit te kiezen!
De antenne dus in de richting van een andere mast laten wijzen, en ….. opgelost!
Zó makkelijk ..
Goed om te weten !
Het Terrestrische, KPN Digitenne netwerk is niet in heel Nederland hetzelfde. Verspreid over heel Nederland zijn ruim 50 zendmasten die in variërende/wisselende sterkte het signaal verspreiden.
Wisselende weersomstandigheden kunnen positiever of juist negatiever werken op de signaalsterkte op jouw specifieke locatie.
Het bladerdak in een bosrijke omgeving kan in zekere mate het signaal absorberen. Een grote waterpartij (IJsselmeer bijvoorbeeld) kan het signaal doen kaatsen, wat positief, of juist negatief kan zijn in jouw geval.
Een Rebox RE-23GA buiten antenne is een bijzonder krachtig model. Probeer je hiermee signaal op te pikken van een mast die misschien niet héél ver weg staat, en waarbij het een mast betreft die misschien een vrij sterk signaal uitzendt, plus diverse genoemde omgevingsfactoren die op papier juist gunstig zouden klinken, dan kan het in de praktijk juist zo zijn dat op jouw specifieke lokatie de RE-23GA antenne misschien juist té krachtig is.
Het gevolg kan zijn dat het apparaat (bepaalde DVB-T2 ontvanger of bepaalde TV met built-in T2 tuner) waar je ‘m op hebt aangesloten ‘overstuurd’ raakt, met als gevolg geen signaal, of een instabiel ‘zwabberend’ signaal.
Mocht dit op jou van toepassing zijn: , koop dan voor een paar euro onze ‘-6dB of -10dB antennesignaal demper, verzwakker, attenuator‘. Of bestel ‘m direct mee met deze antenne, zodat je nooit voor een verrassing komt te staan.
Het Terrestrische / KPN Digitenne signaal verschilt nu eenmaal op de ene plek en de andere.